eur:
388.53
usd:
361.94
bux:
69007.21
2024. május 9. csütörtök Gergely

Ennyit költünk játékra karácsonykor

A karácsonyi szezonban átlagosan 7550 forint értékben kerül gyermekeknek szánt ajándék a kosárba, a teljes játékpiaci forgalom így elérheti a 31 milliárd forintot is - derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb felméréséből.

A karácsonyi időszakban az éves eladások 60-70 százaléka realizálódik.

A cég szerint az év legforgalmasabb, karácsonyi időszakában a vásárlásonkénti kosárérték növekedni fog a tavalyi értékekhez képest az online és a bolti forgalomban. Az adataik szerint a webáruházban hagyományosan nagyobb összeget, az idei szezonban átlagosan 8600 forintot hagynak a vásárlók, ami 5 százalékkal magasabb, mint az elmúlt évben. A bolti eladásban 8 százalékos bővülésre számítanak, amely 6500 forintos átlagköltést jelent - mondta Gyaraki Dávid marketingvezető.

Az idei év slágertermékei a társas- és kreatív, fejlesztő játékok, valamint a játékbabák, de sok fa alá jut majd építő-, valamint interaktív játék és puzzle is.

A szülők közel kétharmada már novemberben elkezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését, szinte mindenhol számíthatnak a gyermekek játékra, és minden második családban ruha is kerül a fa alá - közölték.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 08:49
×
×
×
×