eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lenyomja az albérletárakat a tiltás?

Az albérletárak csökkenését hozhatja, ha egyre több társasház tiltja meg az Airbnb-s lakáskiadást Magyarországon - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A napilap annak kapcsán kereste meg a Duna House-t, hogy a Figyelő arról számolt be: két V. kerületi házban is olyan határozatot fogadtak el a lakók, amely meggátolja a lakások rövid távú, turisztikai célú hasznosítását.

Rutai Gábor, a Duna House vezető elemzője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy ha elterjed az Airbnb tiltása, annak hosszú távú következménye lehet, hogy olcsóbbá válnak az albérletek. Ahhoz azonban több ezer lakásban kellene az Airbnb-t betiltani, hogy komoly hatása legyen az albérletárakra.

Hozzátette: a lakásárakat nem befolyásolná, ha elterjedne a tilalom, mivel a befektetők átállnának a hosszú távú kiadásra, vagyis a hagyományos bérleti konstrukcióra.

A Magyar Nemzet felidézte, hogy Amszterdam 2014-ben évi 60 napban maximalizálta a turisztikai célú lakáskiadás időtartamát, Izlandon ugyanez 90 napban van megszabva, és regisztrációhoz is kötik a tevékenységet. Berlinben május óta, New Yorkban pedig a nyártól tilos a rövid távú lakáskiadás, Barcelonában pedig csak önkormányzati engedéllyel lehet Airbnb-zni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×