eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mindent lebontanak a Gönyűből indult óriáskonvoj útjában - Áramszünet!

A péti Nitrogénművek új üzeméhez szállítanak berendezéseket. A konvoj útjába eső településeken fél napig nem lesz áram.

Egyedülálló hosszúságú, hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból és kísérő autókból álló konvoj halad rendőri felvezetéssel a gönyűi kikötőből Pétfürdőre a 81-es úton éjszakánként - írja a kisalföld.hu. A konvoj útjába eső településeken órákig nem lesz áram.

A cég közleménye szerint a konvoj nagyjából 200 méter hosszú, 7 méter széles és 7 méter magas. Tavaly egy 8,5 méter magas szállítmányt juttattak célba - emlékeztettek.

A péti Nitrogénművek új üzeméhez szállítanak berendezéseket, egyebek mellett abszorpciós tornyokat, hűtőkondenzátort és előmelegítőt. A mintegy 100 kilométeres utat négy éjszaka alatt teszik meg. Tizenegy óra után indult a konvoj, Gönyűn kilenc órától kikapcsolták az áramot, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatást.

A konvoj útját idén is négy hónapos előkészítő munka előzte meg. Többször bejárták az útvonalat, amelyen statikai és talajmechanikai méréseket végeztettek - írták.

A szállítmány áthaladásának idejére hétszer hétméteres űrszelvényben mindent el kell távolítani, lebontják, majd visszaépítik a jelző- és hirdetőtáblákat, valamint a hétméteresnél alacsonyabban futó felsővezetékeket. A fák gallyait szükség szerint levágják, az érintett szakaszokra pedig teljes útzárt rendelnek el.

A konvoj két, villamosított vasúti átkelőn is keresztülhalad. Nagyszentjánosnál a Bécs-Budapest, a 7204-es úton az Inota-Nádasdladány vasútvonalat keresztezi. Az áthaladás előtt négy órával és utána még négy óráig vágányzár lesz érvényben, mivel a teljes vasúti felsővezetéket lebontják.

A szállítmány útját az önkormányzatokkal is engedélyeztetni kellett, mivel az érintett településeken hat-nyolc órán keresztül szünetel majd az áram-, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatás.

A konvoj Gönyűn, Nagyszentjánoson, Banán, Bábolnán, Nagyigmándon, Móron, Székesfehérváron, Iszkaszentgyörgyön, Csóron, Nádasdladányban, Ősin, Berhidán és Pétfürdőn halad keresztül.

Áramszünet Nagyszentjánoson

A településen április 10-ről 11-ére virradó éjszaka kapcsolják ki az áramot. A szerelvények méretei miatt az útvonalat keresztező elektromos és távközlési vezetékeket ismét áramtalanítani és bontani kell. Szolgáltatás kiesésre a bontás, a szállítás és a helyreállítás időtartama alatt kell számítani, előzetes munkálatokat a szállítást megelőző napokon nem kell végezni.

Az E.ON által a nagyszentjánosi háztartásokba is eljuttatott tájékoztatás szerint Nagyszentjános település teljes területén áramszünet lesz április 10-én 21.00 órától, április 11-én 3.00 óráig.

A távközlési kábelek bontása miatt a vezetékes telefon, internet, és kábel-tv szolgáltatásokban is kimaradásra kell számítani, erről az adott szolgáltató a megszokott módon tájékoztatja majd az előfizetőket.

Egy autó belehajtott a konvojba

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×