eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Peugeot modelleket gyártana Indiában a PSA Peugeot Citroen a Tatával

Együttműködési megállapodást írt alá az indiai Tata Motors és a francia PSA Peugeot Citroen autógyár Peugeot modellek indiai gyártásáról - írja az indiai Economic Times értesülésére hivatkozva a japán Nikkei gazdasági lap ázsiai üzleti kiadása.

A Tata Motors a Gujarat állambeli Sanand üzemében gyártaná a Peugeot modelleket.

Az együttműködés a Fiattal kötötthöz hasonló formát öltene. A Tata Motors 50 százalékos tulajdonnal rendelkezik az indiai és exportpiacra autókat, motorokat és hajtásláncokat gyártó Fiat India Automobile vállalatban. A 2006 óta működő együttműködésen belül 2013-ban szüntették meg a felek a Fiat autók értékesítését a Tata márkakereskedői hálózatában, már csak a közös gyártást folytatják.

A Peugeot a 208-as ferdehátú, a 308-as limuzin és a 2008-as crossover modellek indiai értékesítését tervezi.

A mostani lesz a Peugeot indiai piac megnyitására tett harmadik próbálkozása. Az első kísérlete a 2001-ben a Premier Automobiles vállalattal létesített együttműködés volt, ami pénzügyi problémák miatt hiúsult meg. Tíz évvel később a Peugeot Mumbaiban nyitott képviseletet, az európai piacon elszenvedett forgalomcsökkenés miatt azonban kis híján csődbe jutott, ezért feladta tervét.

A Tata Motors részvénye hétfőn több, mint nyolc százalékkal erősödött a hírre.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×