INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Megújult a 37-es számú főút borsodi szakasza

InfoRádió / MTI
Összesen 31,7 kilométer hosszan újulhatott meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcát Sátoraljaújhellyel összekötő 37-es számú főút - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője pénteken az MTI-vel.

A csaknem kétmilliárd forintos beruházás a Közlekedés Operatív Program támogatása révén, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 34 milliárd forint összértékű országos útfelújítási programjának részeként valósulhatott meg.

Pécsi Norbert Sándor ismertetése szerint a 81 kilométeres főút 31,7 kilométerének rekonstrukciójára két szerződés keretében, összesen kilenc szakaszon, bruttó 1 milliárd 940 millió forintból került sor.

A beruházás során a kivitelező felmarta, majd új aszfaltréteggel látta el a burkolatot. A szakemberek az érintett szakaszokon felújították a padkákat, valamint új burkolatjeleket festettek fel - mondta.

Az osztályvezető elmondta, hogy az országos útfelújítási program keretében a 37-es főút mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig már öt útszakasz újulhatott meg, összesen bruttó 1,163 milliárd forintból 16,5 kilométeren, továbbá öt szakasz rekonstrukciója következhet majd összesen bruttó 725 millió forint értékben és 16,6 kilométer hosszon.

Hörcsik Richárd (Fidesz-KDNP), útügyi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő az MTI-nek azt mondta, az elmúlt évben találtak forrást a beruházásra. A 81 kilométerből csaknem 32 kilométert újítottak fel ott, ahol a legszükségesebb volt.

Ezt a felújítást tavaly november elején kezdték meg Sátoraljaújhelynél, decemberig Szerencsig jutottak és a napokban fejeződik majd be Gesztelynél.

A címlapról ajánljuk