eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Megújult a 37-es számú főút borsodi szakasza

Összesen 31,7 kilométer hosszan újulhatott meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcát Sátoraljaújhellyel összekötő 37-es számú főút - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője pénteken az MTI-vel.

A csaknem kétmilliárd forintos beruházás a Közlekedés Operatív Program támogatása révén, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 34 milliárd forint összértékű országos útfelújítási programjának részeként valósulhatott meg.

Pécsi Norbert Sándor ismertetése szerint a 81 kilométeres főút 31,7 kilométerének rekonstrukciójára két szerződés keretében, összesen kilenc szakaszon, bruttó 1 milliárd 940 millió forintból került sor.

A beruházás során a kivitelező felmarta, majd új aszfaltréteggel látta el a burkolatot. A szakemberek az érintett szakaszokon felújították a padkákat, valamint új burkolatjeleket festettek fel - mondta.

Az osztályvezető elmondta, hogy az országos útfelújítási program keretében a 37-es főút mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig már öt útszakasz újulhatott meg, összesen bruttó 1,163 milliárd forintból 16,5 kilométeren, továbbá öt szakasz rekonstrukciója következhet majd összesen bruttó 725 millió forint értékben és 16,6 kilométer hosszon.

Hörcsik Richárd (Fidesz-KDNP), útügyi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő az MTI-nek azt mondta, az elmúlt évben találtak forrást a beruházásra. A 81 kilométerből csaknem 32 kilométert újítottak fel ott, ahol a legszükségesebb volt.

Ezt a felújítást tavaly november elején kezdték meg Sátoraljaújhelynél, decemberig Szerencsig jutottak és a napokban fejeződik majd be Gesztelynél.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×