eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Londoni elemzők: továbbra is lehetséges a 3 százalék alatti MNB-alapkamat

Továbbra is lehetséges, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata 3 százalék alá süllyed a jelenlegi enyhítési ciklus végére - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A City elemzői közösségében mindazonáltal nem ez a konszenzusos előrejelzés; a londoni elemzői prognózisok zöme 3,25-3,50 százalékos kamatszinten valószínűsíti az MNB enyhítési ciklusának végpontját.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokra szakosodott közgazdászai az alapkamatot 0,25 százalékponttal 4,00 százalékra csökkentő előző napi monetáris tanácsi döntésre és Matolcsy György MNB-elnök azt követő tájékoztatójára visszatérő szerdai elemzésükben azonban közölték: fenntartják azt az előrejelzésüket, hogy a magyar jegybank alapkamata 2,50 százalékig csökken.

A ház elemzőinek becslése szerint ha a kormány újabb 10 százalékos háztartási energia-árcsökkentést érvényesít, akkor még 2014 végén is az MNB 3 százalékos célja alatt lesz az infláció.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×