eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Házhoz jön a szelektívhulladék-gyűjtő

A következő években várhatóan kiépül Magyarországon a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer - mondta az Italos Karton Egyesülés vezetője.

Nem kötelező, hanem ajánlott lesz a szolgáltatóknak a házhoz menő szelektívhulladék-gyűjtés - mondta az InfoRádiónak Baka Éva, aki hozzátette: ettől azt remélik, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége megnő, a telepeken pedig csökkenni fog a szemét.

A tervek szerint lesz lerakási díja a szolgáltatásnak, ami valószínűleg megemeli majd a lakossági szemétdíj összegét. Így már mindenki rá lesz "kényszerítve", hogy szelektáljon, ami eddig önkéntes volt - magyarázta az Italos Karton Egyesülés vezetője.

A szolgáltatáshoz teljesen új szisztémájú szemétszállítás és -gyűjtés is társul: zsákokat, edényeket kapnak a lakosok.

Előnye, hogy nem kell elvándorolni a hulladékgyűjtő szigetekhez - kivéve az üvegekkel. A papírt, műanyagot, italos dobozokat már otthon gyűjthetjük - emelte ki Baka Éva.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×