eur:
385.58
usd:
354.77
bux:
68166.72
2024. május 21. kedd Konstantin

Így tudnak fejleszteni a mobiltelefon-cégek Magyarországon

A jelenlegi piaci környezet nem ösztönzi a mobilvállalatokat a legfrissebb technológiák bevezetésére, mondta Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a többszöri jogszabályi módosítások miatt jelentős forrásokat kell elkülöníteniük.

A jelenlegi piaci környezet nem ösztönzi a mobilvállalatokat a legfrissebb technológiák bevezetésére, mondta Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: kizárólag olyan változtatásokat tudnak végrehajtani, és olyan ütemben, amely gazdaságilag megtérülő beruházás, hiszen ez nem egy nonprofit szektor.

Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy igen intenzív verseny van a piacon, ezért szerinte muszáj bizonyos fejlesztéseket meglépni, ha tartani akarják a tempót a versenytársak mellett. A verseny ebből a szempontból igen egészséges, hiszen az ügyfelek azt látják, hogy vannak fejlesztések az ágazatban.

Klausz hozzátette: az elmúlt egy évben egy "szabályozási cunami" érte a piacot, a többszöri jogszabályi módosítások miatt jelentős forrásokat kell elkülöníteniük. Klausz Ferenc hozzátette, a Telenornál idén 1 milliárd forintot költöttek arra, hogy meg tudjanak felelni a törvényi változásoknak.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 14:02
×
×
×
×