eur:
388.51
usd:
360.93
bux:
68632.2
2024. május 7. kedd Gizella

Fordulatot hozhat az ősz a válságkezelésben

Egyre sikeresebb az adósságválság kezelése, az idei ősz meghozhatja a fordulatot - mondta a német külügyminiszter pénteken a Magyar-Német Fórum 22. közgyűlésén Berlinben. Az euróövezeti válságkezelés nem sodorhatja veszélybe az uniós integráció eredményeit - mondta Martonyi János.

Guido Westerwelle hangsúlyozta: jelenleg konszolidáció zajlik az euróövezetben, és ennek révén nemcsak a tizenhetek közössége, hanem az egész Európai Unió is a leggyorsabban juthat túl a válságon a világ nagy térségei közül.

A magyar-német viszonyról szólva hangsúlyozta: a vitás kérdések ellenére a németek soha nem felejtik el a magyarok hozzájárulását "Németország újraegyesítéséhez, ami egyben Európa újraegyesítését is lehetővé tette".

Az euróövezeti válságkezelés nem sodorhatja veszélybe az uniós integráció eredményeit - mondta Martonyi János a rendezvényen. A külügyminiszter a Magyar-Német Fórum (MNF) 22. közgyűlésén hangsúlyozta: Magyarország "erős euróövezetben érdekelt", de a zóna átalakításának csak azt a formáját támogatja, amelynek révén a tagok saját útjukat járhatják, az övezet egésze pedig nyitott marad a csatlakozni szándékozók előtt.

Magyarország "nem adja fel azt a célt, hogy a centrumhoz tartozzon, még akkor sem, ha a célt csak középtávon, vagy hosszabb távon érheti el" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×