eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

PSZÁF: még két napig lehet kérelmezni a jelzáloghitelek újrakötését

Augusztus 31-ig kérelmezhetik bankjuknál jelzáloghitel-szerződéseik módosítását, újrakötését, vagy kiváltását azok a lakossági ügyfelek, akiknek a szerződése 2013 májusában, vagy azután jár le.

Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője elmondta: április elsejétől több jogszabály-módosítás is életbe lépett, amelyek célja a hitel konstrukciók árazásának átláthatóbbá tétele. Emlékeztetett: változás a többi között, hogy az április elseje után kötött jelzáloghitel szerződéseknél a pénzügyi intézmények a szerződésben rögzített kamatokon felül nem számíthatnak fel egyéb rendszeresen fizetendő kamat jellegű díjat vagy költséget, ha az ügyfél a szerződésnek megfelelően, határidőre törleszti hitelét.

A szabályok az ügyfél kérésére lehetőséget biztosítanak a hitelszerződés módosítására, újrakötésére vagy kiváltására a 2012 áprilisa előtt kötött szerződések esetén is, ha 2012 áprilisa után a futamidőből még több mint egy év van hátra. Binder István elmondta, hogy az új szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokat 60 napon belül kell benyújtani a hitelező intézménynek.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×