eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ipartelepítés egymilliárdos támogatással Szombathelyen

Az Új Széchenyi Terv keretében 1 milliárd forint támogatással 20 ezer négyzetméteres csarnok épült a tengelykapcsolók gyártásával foglalkozó Luk Savaria Kft.-nél, a bokrétaünnepséget kedden tartották a szombathelyi cégnél.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a járműipar, járműgyártás meghatározó jelentőségű iparággá fejlődött az elmúlt időszakban. Példaként említette, hogy a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően jelenleg a világon minden negyedik új autót a szombathelyi Luk csoport által gyártott kuplunggal szerelnek fel.

Ha egy piacvezető cég ilyen komoly fejlesztést valósít meg a vasi megyeszékhelyen, az azt jelenti, hogy fantáziát és lehetőséget lát mind a szakember-ellátottságban, mind az adózási és egyéb környezetben. Követni fogják példájukat azok a vállalkozások is, amelyek most még csak tervezik a magyarországi befektetést, beruházást - hangsúlyozta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×