eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ötemeletes villa, vadászkastély, borospince - a legdrágább házak

Zuglóban található az egyik legdrágább eladó családi ház, 1,4 milliárd forintot kérnek érte - derült ki az Otthon Centrum elemzéséből. Az ingatlanközvetítő elemzője azt mondta: viszonylag ritka az egymilliárd fölötti eladó ház, de 100 milliós már több is akad.

Egymilliárd forint feletti eladó ingatlant is lehet találni, kettőt Budapesten, egyet Pest megyében kínálnak megvételre - közölte az InfoRádióval az Otthon Centrum elemzője.

Déry Attila kifejtette: a legdrágább családi ház a fővárosban található, 1,421 milliárd forintért lehet megvenni. A XIV. kerületi villa 1400 négyzetméterével, 4900 négyzetméteres telkével, öt emeletével és 22 szobájával nem mondható átlagosnak.

Csömörön egy kastélyt kínálnak eladásra 1,1 milliárd forintért. Ennek lakóterülete 1500 négyzetméter, 21 szoba van benne, továbbá borospince saját borozóval, fitnesz részleg, repülőgépnek fenntartott hangár és leszállóhely is jár hozzá.

Megtalálható még az Otthon Centrum kínálatában egy 492 millió forintos diósjenői vadászkastély, mely 31 hektárnyi erdővel rendelkezik, valamint tartozik még hozzá egy lóistálló, medence, 12 szoba, szauna és egy exkluzív lovagterem is.

A legdrágább társasházi lakás Budapesten található, a 430 négyzetméteres penthouse lakásban hat szobát és négy fürdőszobát lehet használni. A 746 milliós vételárba azonban nemcsak a lakás, hanem a felette található, összesen 484 négyzetméternyi terasz és tetőkert, valamint az onnan nyíló dunai panoráma is beletartozik.

Tatán kínálják eladásra a legdrágább vidéki társasházi lakást. 299 millió forintért a 336 négyzetméternyi alapterületű lakáshoz egy több mint 100 négyzetméteres terasz, egy 45 négyzetméteres tároló, szauna, lift és egyéb extra felszereltség is jár.

Déry Attila közölte: a százmilliós lakások rendszerint több szobával és fürdőszobával, nagy kerttel rendelkeznek, Budán vagy a pesti belvárosban találhatóak.

A legdrágább panellakás a főváros XII. kerületében található, 29,5 millió forinttal, de húsz millió felettiek is jócskán találhatók.

A másik véglet is érdekes lehet. A legolcsóbb családi ház a vas megyei Csipkereken található 1,5 millió forintért. A ház 45 négyzetméteres, azonban rendelkezik egy közel 800 négyzetméteres telekkel, amit tetszés szerint kertészkedésre, pihenésre vagy zöldség- és gyümölcstermesztésre is használható.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×