INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Orbán: Nem térünk le az államadósság-csökkentés útjáról

InfoRádió / MTI
A kormány célja, hogy Magyarország Európa legversenyképesebb termelési központjává váljon, amihez elengedhetetlen a foglalkoztatás növelése - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélésen, kijelentve azt is: a kabinet nem tér le az államadósság-csökkentés útjáról.

A kormányfő szavait szóvivője, Szijjártó Péter idézte a budapesti találkozó utáni sajtótájékoztatón, közölve: a tárgyaláson megállapodás született arról, hogy létrejön egy konzultációs iroda - a Miniszterelnökség és az üzleti tanács munkatársaiból -, amely szervezeti keretet biztosít majd a folyamatos egyeztetéshez.

A tizenöt, Magyarországon működő multinacionális vállalat felső vezetőit tömörítő tanács irányítója, Kerekes László a tájékoztatón elmondta, a megbeszélésen három fő területet neveztek meg, amely szerintük szükséges az ország versenyképességének javításához: a vállalatoknak biztosított kiszámíthatóság, a forint stabilitása és az ország jó nemzetközi megítélése.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a kormány bármely percben vagy bármely másodpercben készen áll arra, hogy megkezdje a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval.

"Nekünk érdekünk az, hogy minél előbb megkezdjük a tárgyalásokat", és hogy azok mihamarabb megállapodással záruljanak - mondta Szijjártó Péter kérdésre válaszolva, hozzátéve: Magyarország makrogazdasági adatai egyértelműen biztatóak.


A címlapról ajánljuk