eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megemelte osztalékát az OTP

A 2011-es üzleti év eredménye után az OTP a névérték 100 százalékának megfelelő osztalékot fizetne - olvasható a társaság BÉT-közleményében. Az osztalék mértéke a Portfolio.hu számításai szerint a saját részvényekkel korrigálva közel 102 forint lenne részvényenként, ami majdnem 40 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A bank igazgatósága a 2011. gazdasági évre vonatkozóan a részvényekre, a névértékre vetített 100 százalékos mértékű osztalékot javasol a bank közgyűlésének. A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét a bank alapszabályának megfelelően számítják és fizetik ki, azaz a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A javaslat szerint az osztalékfizetés kezdő napja június 11.

Az OTP az osztalékra 28 milliárd forintot különített el, a saját részvényekkel korrigálva a kint lévő részvényekre a bank közel 102 forintos osztalékot fizethet részvényenként a 2011-es eredmény után, ez közel 2,7 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

A 2,7 százalékos osztalékhozam régiós összevetésben közepes értéknek számít, az osztrák bankok jellemzően ennél alacsonyabb, a lengyel és cseh bankok ennél magasabb osztalékhozamot nyújtanak a következő egy évre vonatkozó elemzői várakozások alapján.

A 2010-es üzleti év eredménye után az OTP a névértékre vetítve 72 százalék osztalék kifizetéséről határozott, ez akkor részvényenként közel 73 forintot jelentett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×