INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Megemelte osztalékát az OTP

Infostart / InfoRádió
A 2011-es üzleti év eredménye után az OTP a névérték 100 százalékának megfelelő osztalékot fizetne - olvasható a társaság BÉT-közleményében. Az osztalék mértéke a Portfolio.hu számításai szerint a saját részvényekkel korrigálva közel 102 forint lenne részvényenként, ami majdnem 40 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A bank igazgatósága a 2011. gazdasági évre vonatkozóan a részvényekre, a névértékre vetített 100 százalékos mértékű osztalékot javasol a bank közgyűlésének. A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét a bank alapszabályának megfelelően számítják és fizetik ki, azaz a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A javaslat szerint az osztalékfizetés kezdő napja június 11.

Az OTP az osztalékra 28 milliárd forintot különített el, a saját részvényekkel korrigálva a kint lévő részvényekre a bank közel 102 forintos osztalékot fizethet részvényenként a 2011-es eredmény után, ez közel 2,7 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

A 2,7 százalékos osztalékhozam régiós összevetésben közepes értéknek számít, az osztrák bankok jellemzően ennél alacsonyabb, a lengyel és cseh bankok ennél magasabb osztalékhozamot nyújtanak a következő egy évre vonatkozó elemzői várakozások alapján.

A 2010-es üzleti év eredménye után az OTP a névértékre vetítve 72 százalék osztalék kifizetéséről határozott, ez akkor részvényenként közel 73 forintot jelentett.

A címlapról ajánljuk