INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Matolcsy levelet küldött Olli Rehnnek

Infostart / InfoRádió
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 2011. évi költségvetési hiányszámmal kapcsolatban levelet írt Olli Rehnnek, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának - közölte a tárca.

A levélben Matolcsy György tájékoztatta a biztost, hogy Magyarország az államháztartás uniós módszertan szerinti egyenlege 2011-ben 1204,6 milliárd forint többlettel zárt, ami a GDP 4,3 százalékát jelenti.

A múlt évre vonatkozó költségvetés az annak elfogadásakor vállaltakhoz képest is - az évközbeni egyszeri tételek nélkül - mintegy fél százalékkal kisebb, 2,94 százalék helyett 2,43 százalékos hiánnyal zárt és 2004 óta ez volt az első év, hogy az EU által előírt 3 százalék alatt tudtuk tartani a költségvetési hiányt. A tervezetthez képest sokkal kedvezőbb hiány a szigorú költségvetési politika folytatása mellett alapvetően az arányos, egykulcsos adórendszernek köszönhető - olvasható a közleményben.

Ezek az adatok jól mutatják, hogy a magyar gazdaság a fenntartható fejlődés irányába halad, és a strukturális reform már bevezetésre került intézkedései további javulást biztosít a magyar költségvetés helyzetében - írta a levélben a miniszter

A címlapról ajánljuk