eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Hasznos tippek: mibe érdemes fektetni a pénzünket?

A bankbetétekkel lehet ma a legmagasabb hozamot elérni, bár az állampapírok között is akad vonzó befektetés - mondta el a Pénzcentrum.hu vezető szerkesztője. Mihálovits András szerint azok számára, akik bizalmatlanok a gazdasági kilátásokkal kapcsolatosan, az arany és a termőföld lehet a legjobb befektetés.

A bankoknak nagy a tőkeéhségük, és akár 10 százalék feletti kamatokat is el lehet érni a lekötött bankbetétekre - mondta a Pénzcentrum.hu vezető szerkesztője, akitől az InfoRádió azt kérdezte, mibe érdemes befektetni a pénzünket.

Mihálovits András szerint az állam is kínál jó befektetési lehetőséget: a piacon van egy olyan állampapír-konstrukció, amely az infláció feletti, 5 százalékos hozamot kínálja a kisbefektetőknek. Ha valaki tőzsdén próbálja meg fialtatni a pénzét, elég nagy erőfeszítésébe kerül, hogy infláció feletti hozamot érjen el.

A közvéleményt erősen foglalkoztatja, hogy mi történik, ha a magyar gazdaság komoly recesszióba süllyed, és nem tudja majd finanszírozni magát. Ezért külföld felé is kacsingat a befektetők jelentős része, ám a szakértő óvatosságra int: külföldön nem olyan a kamatkörnyezet, mint itthon, és költséges is lehet más országba vinni a pénzünket.

A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, hogy mivel a korábbiakhoz képest alacsonyan van az euró-forint árfolyam, a spórolni vágyók eurót vagy dollárt vesznek a pénzükért annak a reményében, hogy a forint újra begyengül, és valamennyi haszonnal el tudják adni a devizájukat.

Mihálovits András szerint cizelláltabb befektetés, ha biztonságos külföldi államkötvényeket veszünk. Igaz, hogy nem túl nagy hozamot garantálnak, de legalább biztonságosak.

Aki túl pesszimista és úgy gondolja, hogy hamarosan itt a világvége, mert a mostani gazdasági rendszer fenntarthatatlan, annak jó választás lehet az arany vagy a termőföld - tanácsolja a szerkesztő.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×