eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Történetében először negatív hozam mellett adott el kincstárjegyet Németország

Történetében először értékesített negatív hozam mellett hat hónap lejáratú kincstárjegyet Németország.

A német kincstár, a Bundesbank hétfői aukcióján -0,0122 százalékos átlaghozam mellett adott el 3,9 milliárd eurónyi hat hónapos Bubillt. Az aukcióra 7,08 milliárd eurónyi ajánlat érkezett, így az aukció fedezeti aránya 1,8 volt szemben a decemberi aukción tapasztalt 3,8-szoros túlkereslettel. Akkor 0,0005 százalékos átlaghozam alakult ki az aukción.

Befektetők az ideges euróövezeti piaci hangulat közepette igyekeznek biztonságosnak tartott eszközökbe fektetni pénzüket. Egyes esetben, így a német aukción tapasztaltak szerint még fizetni is hajlandóak a befektetők, hogy a német állam őrizze pénzüket.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×