eur:
390.7
usd:
364.7
bux:
68381.55
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Spenótot evett a forint

A csütörtök délelőtti történelmi mélypontról estig 6 egységgel erősödött a forint az euróval szemben, és ma délelőtt is folytatódott a forint szárnyalása. Mindez jórészt amiatt történt, hogy a magyar kormány felől olyan üzenetek jelentek meg, amelyek a gyors EU/IMF-megállapodás megkötésének szándékát erősítik. Az állampapírpiacon hatalmas hozamesés következett be tegnap reggel óta ezzel párhuzamosan. Orbán Viktor miniszterelnök délelőtti mondatait is kiemelt figyelem és megnyugvás követte a piacokon.

Tovább folytatja óvatos erősödését péntek délután a forint: az euróval szemben a 315-ös szint alatt is jártak a jegyzések. Vagyis a Fitch kettő óra körüli leminősítése óta közel 4 egységet erősödött a hazai fizetőeszköz.

Közben számos fontos hír látott napvilágot az elmúlt pár órában, így kiszivárogtak az IMF feltételei, valamint az is, hogy Brüsszelben fogadják Fellegi Tamást, de nem a hitelről tárgyalnak.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×