eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin

Ismét több pezsgőt iszunk

Ismét nő a magyarországi pezsgőfogyasztás Magyarországon - tudatta a Törley Pezsgőpincészet. A Nielsen piackutató adataiból kiderül, hogy bár a pezsgőfogyasztást főleg a szezonalitás jellemzi, egyre gyakoribb, hogy jeles családi ünnepek alkalmával is pezsgő kerül az asztalra.

Újra nő a magyarországi pezsgőfogyasztás, ezt mutatják az idei adatok, a Nielsen piackutató által mért forgalom, és a Törley Kft. statisztikái is - tájékoztatott a Törley Pezsgőpincészet Kft.

A fogyasztási volumenben 1,0-1,5 százalékos piaci növekedés észlelhető; ez a cég szerint részben az évekig palackban érlelt magas minőségű, illetve transvasée eljárással készített pezsgőknek köszönhető.

Az AC Nielsen adatai szerint értékben 1,3 százalékkal nőtt a pezsgőforgalom az év első hat hónapjában a 2010-es év hasonló időszakához képest.

Törley Kft. emlékeztet ugyanakkor, hogy a magyarországi pezsgőfogyasztás 2009-2010-ben közel két százalékos értékbeni csökkenést mutatott a gazdasági recesszió miatt. Az idei év első felétől látszik, hogy ez a trend megfordult, és ismét növekszik a belföldi a pezsgőfogyasztás.

A pezsgőfogyasztást a szezonalitás jellemzi. A november-december hónapok forgalma az egész éves forgalom több mint 40 százalékát teszi ki. A szakértők szerint a pezsgő a magyar családok asztaláról a különböző ünnepekkor és különleges alkalmakkor ma már általában nem hiányzik.

Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára az MTI-nek elmondta: az idén várhatóan a belföldi pezsgő fogyasztásból származó árbevétel 10 milliárd forint körül mozog majd. A kivitellel együtt pedig a pezsgő eladásából realizálható árbevétel 13-15 milliárd forintot is kitehet. Megjegyezte: az utóbbi időben, több országban - például több, balti és skandináv országban, sőt Oroszországban - a keresik a magyar pezsgőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×