INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Hernádi: A strukturális változtatásokat nem lehet másfél év alatt véghez vinni

Infostart / InfoRádió
Magyarország relatív lemaradásának okai a fenntartható és folyamatos változások elmaradásában keresendők - mondta el előadásában a Mol elnök-vezérigazgatója a GKI Gazdaságkutató Intézet konferenciáján. Hernádi Zsolt szerint a strukturális változtatásokat nem lehet másfél év alatt véghez vinni.

Elvesztegetett néhány év van mögöttünk, hiszen nem sikerült Magyarországnak előrébb lépni - mondta el a MOL elnök-vezérigazgatója a GKI Gazdaságkutató Intézet konferenciáján.

Hernádi Zsolt szerint új eszközök kellenek a jövő írására, újra kell fogalmazni, hogyan írjuk meg a jövőt, mert a mai döntések mind hatással vannak a jövőre. A szakember példaként említette a banki különadót. Szerinte hibázott az, aki nem látta előre, hogy mi lesz a hatása a bankszektorra kivetett adónak.

A jövőt illetően Hernádi Zsolt úgy fogalmazott: nincs olyan változtatás, amelynek ne elennének vesztesei, ha viszont elodázzuk a problémák megoldását, az is fájdalmas lesz.
Hozzátette: Magyarországon mindig hajlamosak voltunk arra, hogy a problémákat huszárvágásokkal próbáljuk megoldani, amit aztán depressziós időszakok követtek, miután kiderült az intézkedésekről, hogy nem hatottak.

Hangsúlyozta: a strukturális változtatásokat nem lehet másfél év alatt véghez vinni. Mint mondta, Magyarország relatív lemaradásának okai a fenntartható és folyamatos változásoknak az elmaradásában keresendő.

Hernádi Zsolt az állami Mol-részvényvásárlásról csak annyit mondott: hosszú távon nem csinált rossz üzletet az állam.

Hanganyag: Kaputa Júlia


A címlapról ajánljuk