eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Soros: Görögország és Portugália lépjen ki az EU-ból

Soros György szerint Görögországnak és Portugáliának ki kellene lépnie az Európai Unióból és az euroövezetből tetemes adósságuk miatt.

"A görög probléma annyira félre lett kezelve, hogy jelenleg a legjobb megoldás a kilépés lehet" - mondta az amerikai nagybefektető a Spiegel magazin vasárnapi számában. "Az Európai Unió és az euró túlélné ezt"- tette hozzá.

Soros szerint elérkezett az idő arra is, hogy az euroövezet országai beleegyezzenek a közös eurokötvények kibocsátásába. "Akár tetszik, akár nem, az euró él, és ahhoz, hogy megfelelően funkcionáljon, az euroövezeti államoknak ugyanazon feltételekkel kell refinanszírozniuk adósságaik nagy részét"- mondta Soros.

Az amerikai üzletember azt is kijelentette, hogy nem fog az euró ellen spekulálni - amint tette ezt 1992-ben a brit fonttal szemben, és keresett egymilliárd dollárt shortolással -, mert fontos számára az európai fizetőeszköz erejének megtartása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×