eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kedvező hangulatban emelkedés lehetséges a tőzsdén

A kedvező nemzetközi hangulatban emelkedést várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők, de van aki csak óvatos optimizmusra számít.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője emelkedést valószínűsít, mert mint mondta, nincs olyan magyar hír, ami eltéríthetné a budapesti árfolyamokat a nemzetközi hangulattól. Szerinte akár egy százalékos emelkedés is lehet a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP-papírok árfolyamába már beárazta a piac a bankadót, az újabb, korábbinál alacsonyabb célárak is ezt mutatják. Hétfőn már 5.300 forint célár is napvilágot látott a papírra. Esés a magyar bankpapírban csak a részletek megismerése után valószínűsíthető, ha az kedvezőtlenebb lesz a vártnál - mondta az elemző.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője szerint félő, hogy a kedvező nemzetközi hangulatban a befektetők "minket továbbra sem találnak meg".

A bróker magyarázatként hozzáfűzte: az utóbbi napokban alaposan kimaradtunk az emelkedésből, ami főleg az OTP-ra igaz a befektetőket is "még sokáig riogató" új bankadó miatt. Balásy Zsolt szerint kérdés, hogy ezt a lemaradás egy gyors ralit készít-e elő a budapesti piacon, vagy amikor újra esésnek indulnak az árfolyamok, a magyar papírokat akkor "veszik elő csak igazán".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,03 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 21.277,44 ponton zárt pénteken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×