eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Görögország állami tulajdonrészeket magánosít

A görög kormány 49 százaléknyi részt ad el az OSE vasúttársaságból és 39 százaléknyi állami tulajdonhányadot a Hellenic Post postavállalatból - jelentette be a görög kormány szerdai ülése után a pénzügyminiszter.

Jeórjiosz Papakonsztantinu ugyanakkor azt is mondta, hogy az állam megtartja jelenlegi tulajdoni hányadát az OTE távközlési cégben és a PPC közüzemi vállalatban.

A komoly államháztartási hiánnyal küszködő görög kormány arról is döntött, hogy 23 százaléknyi tulajdonrészt értékesít a szaloniki EYATH vízműben, illetve az állam teljesen kivonul a kaszinókból. Ezen felül előkészíti a görög gázipari monopolcég privatizációját.

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által nyújtott 110 milliárd eurós mentőcsomag feltételeként Görögország egyebek között azt vállalta, hogy az év végére részletes privatizációs tervet készít, a magánosítással évente 1 milliárd euróval növeli a költségvetés bevételét 2011 és 2013 között.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×