eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Zuhannak a szállodaárak! Most induljon neki a világnak

Növekedésre számít a kiutazó turizmusban a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Molnár Judit szerint ez annak köszönhető, hogy a szállodák világszerte jelentősen csökkentették az áraikat, és így a turisták 5-6 évvel ezelőtti árakon nyaralhatnak.

Idén megváltoztak az utazók igényei - állítja a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Egyre többen érdeklődnek ugyanis a néhány napos európai városlátogatások iránt.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a világ egyes pontjain jelentősen csökkentek a szállodaárak, van, ahol 20 százalékot is meghaladó mértékben. Ilyen Dél- és Közép-Amerika, de Európa egyes térségében is 10 százalék feletti a csökkenés.

De más partnerek, például a légitársaságok is mérsékelték áraikat, így az utazásszervezők kedvező csomagárakkal tudtak előrukkolni - mondta Molnár Judit.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyarok és más európai nemzetek által mára legkedveltebbé vált Törökország helyzeti előnyét kihasználva nem csökkentette az árait. Más országokban azonban 5-6 évvel ezelőtti árakkal is találkozhatnak a turisták.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×