eur:
385.36
usd:
355.06
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Strauss-Kahn: a hiánycél felülvizsgálatáról is tárgyal Budapesten az IMF

A költségvetési hiány felülvizsgálatáról is tárgyal a magyar kormánnyal a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Budapesten tartózkodó küldöttsége - erősítette meg a szervezet elnöke pénteken Bécsben egy sajtótájékoztatón az MTI kérdésére az információt.

A Világgazdaság című napilap szerdai számában a delegáció környezetéből származó értesülésre hivatkozva azt írta: az IMF-fel folytatott megbeszélések eredményeként a jelenlegi 2,9 százalékról 3,9 százalékosra emelkedhet a 2009-re tervezett államháztartási deficit, a GDP csökkenésének mértéke hat százalék felett lehet.

"Ilyen nagyságrendű" módosítás került szóba - mondta Strauss-Kahn az MTI kérdésére.

Megváltozott a globális gazdasági helyzet azóta, hogy összeállították a hitelszerződési programot, ezért arra kérték a magyar kormányt, hogy a világgazdaság vártnál nagyobb lassulása fényében vizsgálja felül a programot és hogy magasabb hiánycéllal számoljon.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×