eur:
390.97
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sokkoló mobilinternet számla - hogyan kerülheti el?

Sokkoló számlákkal is találkozott néhány mobiltelefonon internetező az elmúlt időszakban, mert ez a viszonylag új szolgáltatás még csak most terjed - mondta a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője. Márton György közölte: 12 millió mobiltelefon-előfizetés van és több mint félmillióan fizetnek elő mobilinternetre. Az egyre szélesebb körű alkalmazás miatt a hatóság részletesen tájékoztat a szolgáltatásról.

A mobilinternet egyre népszerűbb Magyarországon, és már mintegy félmillió előfizetője van a szolgáltatásnak. A Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: általános jelenség, hogy a fogyasztók nem elég tájékozottak, többnyire azért, mert a szolgáltatók nem tájékoztatják őket megfelelően.

Az egyik ebből fakadó probléma az, ha valaki mobiltelefon-előfizetőként használja az internetet a böngészésre alkalmas készülékével. Ez azonban jóval drágább, mint ha külön mobilinternetre fizetett volna elő.

Márton György hangsúlyozta: mielőtt valaki mobilinternet-előfizetést kötne, célszerű átgondolnia, hogy mennyi adatot fog forgalmazni egy hónapban, és azt sem árt megnéznie, hogy ahol használni akarja a netet, egyáltalán lehet-e, bár hozzátette, a lefedettség folyamatosan növekszik az országban.

A szakértő azt is tanácsolja, hogy az előfizető vegye figyelembe: a mobilinternet-csomagok nem korlátlanok, ezért aki nagyon sok médiatartalmat szeretne nézni a világhálón, válasszon nagy adatmennyiséget tartalmazó csomagot, vagy inkább más technológiával próbáljon meg szörfölni a neten.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×