eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hernádi: Nem a gazdasági, a morális válság a legnagyobb probléma

A gazdasági válság nemcsak veszélyeket, hanem lehetőségeket is jelent - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója a Nézőpont Intézet konferencia-sorozatának előadásán. Hernádi Zsolt szerint változtatásra van szükség, vissza kell térni az eredeti értékekhez Magyarországon.

A legnagyobb problémát nem a gazdasági, hanem a morális és etikai válság jelenti ma Magyarországon - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Nézőpont Intézet: "Magyarország 2025" konferenciasorozat előadásán.

A legnagyobb probléma nem a gazdasági területen van: morális, etikai válság alakult ki Magyarországon. A várva várt szabadság a politikában megérkezett, az egyes egyének szintjére azonban nem. Azok a remények, hogy szabadon tudunk rendelkezni a saját sorsunkkal, hogy olyan vezetőink lesznek, akikkel azonos értékek, normák szerint fogunk élni és gondolkodni, mára nagyrészt vágyálmokká váltak - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt szerint a mostani gazdasági helyzetben Magyarországnak nem kívülről kell várnia a segítséget, a válság ugyanis lehetőséget jelent a változtatásra, ehhez pedig vissza kell térni az eredeti értékekhez.

A régió legtöbb országban a gazdasági válság, Magyarországhoz hasonlóan politikai válsághoz vezetett. A kérdés, hogy lesz-e az országnak olyan vezetése, amely akarja a változásokat, mert a válság enélkül tovább fog mélyülni - hangsúlyozta Hernádi Zsolt. Ma Magyarországon nem nagyon látja a változtatások iránti igényt és elkötelezettséget - fűzte hozzá.

Számomra az a kérdés, hogy Magyarország és a régió többi országa kihasználja-e a lehetőséget, amely valóságos fordulatot hozhat. Lesz-e olyan vezetése az országnak, amely meg tudja mozgatni az embereket és kihozza belőlük a változtatás iránti igényt, amelyik azt sugallja, hogy a legerősebb eszközünk maga az ember. Ma azonban nem látom az igényt a változtatásra: fásultsággal, kiábrándultsággal lehet találkozni. Az emberek belenyugodtak abba, hogy megint elvesznek tőlük valamit, a fejünk fölött fognak dönteni - közölte Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt szerint a gazdasági fellendülés legnagyobb akadálya a morális válság. A közösséget fel kell rázni, el kell velük hitetni, hogy ezt az országot csak egy teljes kulturális, morális változással lehet kihozni a meglévő politikai és gazdasági válságból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×