eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Varga Mihály: Gyurcsány távozásával 3-400 milliárd forintot lehetne megspórolni

Újabb megszorításokat tervez a kormány, és ezt várhatóan a hétvégi MSZP-kongresszuson hozzák nyilvánosságra, a Fidesz alelnöke szerint. Varga Mihály azt mondta: Gyurcsány Ferenc távozásával 3-400 milliárd forintos megtakarítást lehetne elérni.

 Újabb riasztó jelekről beszélt tájékoztatóján a Fidesz alelnöke, amelyek szerinte azt jelzik, hogy a válság sokkal mélyebben jelenik meg Magyarországon, mint a környező államokban. Varga Mihály elmondta: januárban az egy évvel korábbihoz képest 16 százalékkal esett vissza az építőipari termelés, míg a reálkeresetek 6,9 százalékkal csökkentek.

Az ellenzéki politikus újabb megszorításokról is szólt annak kapcsán, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a köztelevízió reggeli műsorában kifejtette: a pártvezetés a hétvégi kongresszustól kér felhatalmazást a további válságkezelő lépésekhez, kiadáscsökkentésekhez, szerkezeti reformokhoz, valamint az eddigieken túlmenő pénzügyi átcsoportosításokhoz és elvonásokhoz.

Varga Mihály feltette a kérdést: miket kell még a társadalomnak ettől a kormánytól elviselnie; mit jelent ez a gazdaság és az emberek számára; járnak-e ezek az elképzelések intézménybezárásokkal? Hozzátette: a szocialista képviselőcsoport vezetőjének nyilatkozatából az is kiderült, hogy akár a nyugdíjakhoz is hozzányúlnak majd.

Újságírói kérdésre válaszolva a Fidesz alelnöke közölte: az MSZP-s kisebbségi kormány miatt az ország hitelességi felárat fizet az adósságaiért, így csak Gyurcsány Ferenc kabinetjének távozásával mintegy 3-400 milliárd forintot lehetne megspórolni. A legnagyobb ellenzéki párt ezen kívül a korrupció és a bürokrácia jelentős csökkentésével is egyenként több száz milliárd forintot tudna megtakarítani.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×