eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

BUX: 0,98 százalékos plusz nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,15 pontos emelkedéssel, 10.106,34 ponton nyitott kedden. Ez a hétfői záró értékéhez képest 0,86 százalékos erősödés.

Az OTP árfolyama 2,8 százalékkal, 1.675, a MOL-é 2,6 százalékkal, 8.930 forintra erősödött. A Magyar Telekom papírjainak ára 0,4, a Richteré 0,2 százalékkal emelkedett, az Egisé 1,8 százalékkal csökkent.

Nagy ármozgások nélküli, semleges kereskedésre számít kedden az MTI által megkérdezett piaci szakértő. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta: a tengeren túli piacokon egyik irányba sem volt jelentős elmozdulás, és az európai tőzsdék nyitása is semlegesnek ígérkezik.

A szakember az OTP-vel kapcsolatban úgy vélekedett: az elmúlt két nap növekedése után némi pihenő következhet a papír árfolyamában, rövidtávon a trend továbbra is lefelé mutat. "Nem volt még meg a fordulópont, így nem ajánlott az agresszív vétel" - mondta Herczenik Ákos.

Az OTP 450 ezer saját részvényt vett

Az OTP Bank a 2008. május 30-án bejelentett programja keretében 450.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt hétfőn a tőzsdén, 1.589 forintos átlagáron - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tranzakcióval a bank saját tulajdonában lévő törzsrészvényeinek állománya 22.705.211 darabra emelkedett. A csoporttagoknál lévő részvények száma a 2009. február 26-i állapot szerint 2.098.560 darab. A saját részvény állomány ezzel 8,86 százalékra növekedett.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×