eur:
388.84
usd:
361.41
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Melyik üzletágban nem panaszkodnak?

Miközben a teljes távközlési piac a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékos visszaeséséhez képest 1-1,5 százalékponttal kevésbé csökken az idén, a mobil szegmens még ennél is kisebb mértékben, mindössze 0-1 százalékponttal, mivel a mobiltávközlés ma már nélkülözhetetlen a kapcsolattartásban - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Bár a GDP alakulása hat a telekommunikációs piac teljesítményére is, a csökkenés itt mérsékeltebb, mint más területeken - vélekedett Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Kifejtette: napjainkban nem könnyű pontos előrejelzést adni a távközlési piacról, mivel a gazdasági helyzet bizonytalan, és sajnos, egyelőre napról-napra rosszabbra fordul.

Beck György elmondta, jóllehet januárban kis mértékben, 43 ezer előfizetéssel csökkent a mobilpiac, ez nem általános jelenség, mivel például a Vodafone-nak az első hónapban 4 ezerrel nőtt az ügyfélszáma, februárban pedig még ennél is jobban. Aláhúzta, a lakossági mobil- és a mobilinternet piac várhatóan az idén sem csökken, miközben az alkalmazottak elbocsátása és a kiadások visszafogása miatt a vállalati szegmensben várhatóan lesz bizonyos visszaesés.

Beck György ezzel összefüggésben kifejtette, az elmúlt két hónap tapasztalata alapján egyre aktívabbnak kell lenni ahhoz, hogy az idén is elérjék ugyanazt az eredményt, mint tavaly. Több új termékkel és szolgáltatással kell megjelenniük a piacon, s jóval többet kell dogozniuk az ügyfelek megszerzésén. Így jutalomban, például ingyen telefonálási lehetőségben kell részesíteni a meglévő ügyfeleket, s javítani kell az kiszolgálásukon is.

A Vodafone ezért is hozza létre 500 millió forint beruházással a miskolci, 300 főt foglalkoztató ügyfélszolgálati központját, és fejleszti a fővárosban lévő globális pénzügyi központját. Mindezek hatására a társaság jelenlegi 1.400 fős alkalmazotti létszáma az év végére várhatóan megközelíti a 2 ezer főt.

Beck György elmondta, a miskolci munkahelyek iránti érdeklődésre jellemző, hogy két hét alatt több mint 2 ezren küldték be önéletrajzukat.

A vezérigazgató szerint a piacon az idén sem várható nagy elmozdulás a három mobilszolgáltató között, de folyamatos munkával lehet javítani egy-két százalékkal a Vodafone pozícióján. Úgy vélte, a mobilinternet továbbra is nagy fejlődés előtt áll, s az év végére a három szolgáltató január végi több mint 500 ezres ügyfélszámának jelentős, a vezetékes internetnél jóval gyorsabb növekedését várja.

Az új készülékek eladásával kapcsolatban Beck György elmondta, a másfél-két éves cserélési időszak a nehéz gazdasági helyzet miatt fél-egy évvel is megnőhet, s miközben a prémium termékek iránt továbbra sem csökken a kereslet. A középkategóriás mobilok vásárlása pedig visszaesik az olcsó készülékek javára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×