eur:
389.7
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A 306 forintot is elérte az euró árfolyama

Hétfő reggel 306 forintot is adtak egy euróért. Az EU-csúcs döntései és az ázsiai részvénypiac esése tovább gyengítheti a forint árfolyamát.

A hétvégi EU-csúcson tapasztalt uniós jelzés, illetve a ma hajnali jelentős ázsiai részvénypiaci esés, azaz a kockázatkerülés újabb hulláma már a forintpiacon is érezteti hatását: a reggeli első jegyzések intenzív gyengülést jeleznek a pénteki zárószinthez képest - írja a portfolio.hu.

A pénteki hullámzó forintkereskedés végén a 300-as szinten járt a kurzus, majd a hétfő hajnali ázsiai kereskedésben 302-304 között születtek jegyzések. 8 óra után további forintesés mutatkozott. 9 óra előtt 306 körül járt az egyelőre továbbra is illikvid kurzus.

A hét végi uniós csúcstalálkozón a nagyobb EU-tagállamok vezetői egyértelműsítették, hogy egyelőre nemet mondanak egy átfogó, új EU-tagállamoknak nyújtandó pénzügyi csomagra. Ez nyilván nem kedvez a régiós devizák megítélésének, és erre "rátesz még egy lapáttal", hogy a pénteki amerikai részvénypiaci esés ma folytatódott Ázsiában is. A kockázatkerülés rendszerint nem kedvez a térségi devizáknak. A péntek délutáni szintje óta a lengyel zloty 1 százalékos, a cseh korona 0,7 százalékos gyengülést mutat, míg a forint 1,7 százalékosat.

A német határidős DAX-index alapján a piac 2 százalék körüli mínuszban nyithat, és az amerikai Dow Jones határidős részvényindex már 7000 pont alatti szintet jelez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×