eur:
389.26
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vámosi-Nagy: Még nem tudni, kinek lesz jó az adóátrendezés

A részletes modellszámítások ismerete nélkül egyelőre nem lehet tudni, hogy a kormányfő által bejelentette adóátrendezés mely társadalmi rétegeket érinti pozitívan, illetve kinek lesz kevesebb a jövedelme - mondta az InfoRádiónak az Ernst & Young adóigazgatója.

Adóátrendezést, nem pedig adócsökkentést jelentett be a miniszterelnök a parlament első rendes ülésnapján. A munkabérre rakódó terhek 5 százalékponttal lesznek kisebbek, ezt a kormány az áfa és a jövedéki adó növelésével kívánja ellentételezni - mondta az InfoRádiónak az Ernst & Young adóigazgatója.

Vámosi-Nagy Szabolcs közölte: a tb- és a munkaadói járulék csökkentése nagyon fontos a munkahelyek megtartásának szempontjából. Új állásokat ugyanakkor nem teremt, ahhoz direkt állami támogatásokra lenne szükség - fűzte hozzá.

A személyi jövedelemadóval kapcsolatos változtatások a szakértő szerint nem elég világosak. "Nem tudjuk, miért kell hozzányúlni év közben az adótáblához" - jegyezte meg az Ernst & Young adóigazgatója. A szakértő hangsúlyozta: a modellszámítások ismerete nélkül nem lehet pontosan tudni, hogy kik járnak jól vagy rosszul az adóátrendezéssel.

Miután az adócsomagot úgy tervezték, hogy a költségvetés szempontjából nullszaldós legyen, a költségvetés 250-300 milliárd forintos hiányát csak a szociális kiadások rovására kell majd pótolni - vélekedett a PWC cégtársa.

Lőcsei Tamás ugyanakkor hozzátette: az adóátrendezés kifejezetten pozitív hatású lesz Magyarország versenyképessége szempontjából.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×