eur:
389.33
usd:
361.5
bux:
68509.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerint általános vitára alkalmas az energiapolitikai koncepció

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága általános vitára alkalmasnak találta az új energiapolitikai koncepcióról szóló javaslatot, ugyanakkor annak tartalmát elutasította.

Általános vitára alkalmasnak találta az új energiapolitikai koncepcióról szóló országgyűlési határozati javaslatot az Országgyűlés gazdasági bizottsága. A testület ugyanakkor a koncepció tartalmát elutasította.

Korábban a testület energetikai albizottságának ülésén résztvevők jelenlegi formájában elfogadhatatlannak tartották a 2020-ig szóló energiapolitikai koncepció tervezetét.

A tanácskozáson a politikusok mellett a szakmai szervezetek képviselői is úgy vélték: a stratégia nem ad egyértelmű válaszokat az atomenergia és a megújuló energiaforrások jövőbeni szerepére.

Közben az atomenergia, és a koncepciótervezet ellen demonstrált a Greenpeace Budapesten. A nemzetközi környezetvédő szervezet kampányszervezője az InfoRádióban elmondta: a dokumentum azért elfogadhatatlan számukra, mert abban nukleáris tervekről és erre szóló előzetes engedélyekről is szó van.

Rohonyi Péter úgy vélte: a kormány továbbra sem készített valódi tanulmányokat az atomenergia esetleges kiváltásáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×