eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

Totális csőd: milliárdok tűntek el a magyarországi óriáscég kasszájából

Milliárdok hiányoznak a felszámolás alatt álló Rynart Transport Hungary kasszájából - írja a Népszabadság. A közúti fuvarozó és logisztikai cég bukása a hitelező bankoknak kerül a legtöbbe, de sokat veszítenek a szállítók is.

A biatorbágyi székhelyű cég a z ország második legnagyobb fuvarozója volt, ám tavaly októberben csődbe ment. Hogy miképp, azt még vizsgálják, de annyi már kiderült: a könyvelést kozmetikázták.

Nemcsak a magyar Rynart bukott meg, hanem holland anyavállalata is, ott a hazaival egy időben húzták le a redőnyt. A Rynart hitelezői több mint 40 milliárd forintot követelnek, de a felszámoló csak 25 milliárdot tart jogosnak, a cég vagyona pedig alig egymilliárd forintra nyújt fedezetet.

A hitelező bankok legalább 20 milliárd forintot buknak a fuvarozóvállalaton. A cég 1.600 embert foglalkoztatott, közülük legtöbben teljes munkabérüket megkapják, mielőtt utcára kerülnek.

Amerika szerint Európa a legnagyobb kockázat

A Magyar Nemzet cikke számol be arról, hogy az amerikai belbiztonsági miniszter szigorításokat helyezett kilátásba az Európából Amerikába érkezők ellenőrzésében, mert szerinte ma már Európa jelenti a legnagyobb kockázatot hazája biztonságára.

A szigorítás a nem vízumkötelezett uniós tagállamokra, köztük Nagy-Britanniára vonatkozna. Elemzők úgy látják: hosszú távon az amerikai biztonsági megfontolások alááshatják az egész vízummentességi programot.

A lap diplomáciai forrásokból úgy értesült, hogy az amerikai szigorítási szándék nem érinti közvetlenül Magyarországot, amelynek csatlakozása a vízummentességi programhoz 2009-ben lehet esedékes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×