eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Jól járhat, aki ingatlanba fektet

Már az ingatlanpiacon is létezik önerő nélküli hitelkonstrukció. De vajon életszerű-e üres zsebbel lakást vásárolni? A Duna House elemzése szerint igen, sőt, érdemes is, mert az euró majdani magyarországi bevezetésével ingatlandrágulás várható.

Murányi Ákos, a cég elemzési vezetője az InfoRádióban mégis azt ajánlotta, hogy alaposan gondolja át a tervét az, aki egy fillér nélkül akar belevágni egy ingatlanvásárlásba. Ilyen hitelt ugyanis a bankok általában azokra a konstrukciókra adnak, amelyek építését saját maguk finanszírozzák. Nem elhanyagolható az sem, hogy általában 40 éves futamidőt kell vállalni.

Sokan vannak olyanok is, akik a lakáshitelhez szükséges önerőt egy másik hitelből fedezik. Az ingatlanszakértő szerint ez is számos kockázatot rejt magában. A személyi hitelek kamata általában magasabb, mint a lakáshiteleké, ráadásul ha változik a család anyagi helyzete, nagyobb esély van a az ingatlan elvesztésére.

Ennek ellenére Murányi Ákos nem tartja rossz befektetésnek a lakást. Szerinte ugyanis az euró magyarországi bevezetésével jelentősen megnőhetnek az ingatlanárak Magyarországon.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×