eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

OTP: egyedülálló vállalás

Az OTP Bank az idén már több mint 200 milliárd forint értékben fogadott be lakáshitelt és szabad felhasználású jelzáloghitelt, amelyek 85 százalékban deviza alapúak.

Kovács Antal vezérigazgató-helyettes elmondta, más ingatlan alapú termékek iránt is nagy az érdeklődés: az idei lakáslízing meghaladja a 16 milliárd forintot - jóval nagyobb a tavalyinál -, az Ingatlanbefektetési Alapban lévő megtakarítások értéke pedig megközelítette a 100 milliárd forintot. A közelmúltban bevezetett Világhitelre hat munkanap alatt közel 1 milliárd forint értékű hiteligény érkezett.

Az OTP Életjáradék Zrt. ingatlanállománya túllépte a 10 milliárd forintot, és az év végére várhatóan meghaladja a 15 milliárdot. Az 500 millió forint jegyzett tőkéjű, az OTP Bank 100 százalékos tulajdonában lévő, és kizárólagosan a bank által finanszírozott OTP Életjáradék a 65 év felettiek számára kínál ingatlanfedezetű életjáradék konstrukciót.

A cég a lakóingatlan átruházásáért egyösszegű - akár a forgalmi érték 33 százalékát elérő - előleget és inflációkövető, havi rendszeres járadékot fizet. A társaság már most is unisex árazást alkalmaz, így nem okoz majd gondot számára az uniós direktíva kötelező bevezetése - derült ki.

Hild Imre, az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója kiemelte: cége a piacon egyedülálló módon vállalja, hogy az ügyfél helyett a teljes közös költséget megfizeti, azaz, ha a közös költség fogyasztástól függő költséget is tartalmaz, azt is átvállalja.

Az üzlet a vezérigazgató szerint az idén nagyon beindult, havi egymilliárd forinttal nő az OTP Életjáradék Zrt. ingatlanállománya. A társaság már több mint ezer ügyféllel kötött szerződést és több mint 3.500 érdeklődőt regisztrált.

Az életjáradék program az OTP Csoport egyik sikerterméke, bővülése nagyobb a piacinál és meghaladja a várakozásokat - fűzte hozzá. A cég piaci részesedését Hild Imre 40 százalék körülire, a potenciális életjáradék piacot pedig 450-500 milliárd forintra becsülte.

A vezérigazgató elmondta: lehetőség van az ingatlant terhelő jelzálog kiváltására is, ha az ingatlan az egyszeri előlegből nem tehermentesíthető.

Ilyenkor az OTP Életjáradék Zrt. átvállalja a jelzáloghitel törlesztését, az egyösszegű előleget és a havi járadékot pedig a hitel visszafizetése után folyósítja, az aktualizált ingatlanérték alapján.

Addig is nyújtja azonban a szokásos szolgáltatásokat, így például fizeti a közös költséget, az ingatlanbiztosítást, ellátja az állagmegóváshoz szükséges karbantartási feladatokat.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×