eur:
389.53
usd:
361.87
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ezrével jöhetnek a kínai cégek Magyarországra

Magyarországra telepíti európai kereskedelmi központját Kína, így nem kizárt, hogy néhány éven belül akár kétezer cégük is megtelepedhet itt - mondta az InfoRádióban Huszty András, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

Magyarország lesz a kínai gazdaság európai "hídfőállása" - fogalmazott Huszty András, hozzátéve: nem egy újabb kereskedelmi egység nyílik, hanem egy olyan központ, amely a távol-keleti, csúcsminőséget gyártó vállalatoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget.

Döntően elektronikai cégekkel találkozhatunk majd a központban, a textilipar feltehetően csak igen kis százalékban lesz jelen - mondta a miniszterelnöki megbízott arra a felvetésre, hogy a kínai áruk kapcsán a legtöbb embernek még mindig a rossz minőségű, hamisított ruhák jutnak az eszébe.

Hozzátette: Kína ezt a képet szeretné megtörni azzal, hogy 2010-re teljes egészében kialakítja központját.

Magyarország is bemutatkozik Kínának

Közben a magyar kormány is keresi a lehetőséget arra: hogyan ismertethetné meg az országot a kínaiakkal. Ezért hétvégétől kilenc kínai nagyvárosban reklámozza magát Magyarország.

A nyolc hónapon át tartó Kínai Magyar Évadot a miniszterelnök nyitja meg vasárnap Pekingben.

És hogy miért Kínának akarunk bemutatkozni? Erre Huszty András csak annyit mondott: "ma a világ Kínáról szól".

Magyarország a gazdaságát, a kultúráját és a turisztikai lehetőségeit mutatja be fotókiállításokon, koncerteken, filmeken, könyveken keresztül.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×