eur:
388.56
usd:
361.55
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Horvátországi lízingcéget vett az OTP

Megvett egy horvát lízingcéget az OTP Merkantil csoport - jelentette be a cég. A portfolio.hu elemzője szerint a horvát lízingpiac jellegénél fogva ez az akvizíció nem nagy lépés a Merkantil csoport számára, de megfelel a cég stratégiájának.

A mostani akvizícióval is növeli horvátországi jelenlétét a Merkantil csoport: most egy autókereskedés, a AutoZubak tulajdonában álló lízingcéget vásárolta fel, egyúttal partnerséget kötött az autókereskedő vállalattal - mondta az InfoRádiónak a portfolio.hu elemzője.

Bán Zoltán hozzátette: az akvizíció értéke nem nagy - a lízingcég, a Z Plus Leasing portfóliójának összértéke nem éri el a 15 millió eurót - de ez az akció összhangban áll a csoport nemzetközi stratégiai terveivel.

Az akvizíció egy apró lépés a nagy horvát sakkjátszmában - fogalmazott az elemző, hozzátéve: az OTP-csoport ezzel kétségkívül erősítette pozícióit a horvát piacon, de csoportszinten ez csak akkor lenne érzékelhető, ha az ottani lízingpiac döntő részét megvenné a magyar vállalat.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×