eur:
388.41
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

OMV: nincs napirenden a nyilvános ajánlat

Jelenleg nincs napirenden az OMV-nél, hogy nyilvános ajánlatot tegyen a MOL-ra - közölte az osztrák olajvállalat vezérigazgatója. Wolgang Ruttenstorfer úgy fogalmazott: a barátságos tárgyalások folytatásával szeretnék elérni a két cég egyesítését.

A vezérigazgató elmondta: hasznos lenne, hogy az OMV és a MOL közös irányítással, bécsi és budapesti központtal működjön, mert így az iparág további konszolidációjában jobban tudnák állni a versenyt.

Az üzletember hozzátette: az a tárgyalások eredményének függvénye, hogy ennek egy készpénzes ajánlat, vagy részvénycsere vagy bármilyen más technika a módja.

Wolgang Ruttenstorfer hangsúlyozta: az OMV-t nem sürgeti az idő, de a következő két-három évben erősödik majd a konszolidáció, és ha nem az osztrák cég, akkor más tesz hasonló lépéseket.

A MOL többször is elutasította az OMV egyesülési szándékát. Korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök olyan törvényjavaslat kidolgozására kérte fel az igazságügyi tárcát, amellyel biztosítani lehetne, hogy azok a vállalatok, amelyek más államok közvetlen vagy közvetett irányítása alatt állnak, ne szerezhessenek irányítást a Magyarország számára stratégiailag fontos cégekben és üzletágakban.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×