eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pakson befejezték a 2-es blokk éves karbantartását

A Paksi Atomerőműben befejezték a 2-es blokk éves karbantartását - mondta el az InfoRádiónak, az erőmű kommunikációs főosztályvezetője. A reaktort június 30-án állították le, és júliusban elvégezték az évente szokásos ellenőrzéseket, javításokat, frissekkel cserélték ki az üzemanyag-kazetták harmadát.

A Paksi Atomerőmű kommunikációs főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta: az atomerőműben néhány héten át mind a négy reaktor működik, de a hónap második felében a hármas blokkot is leállítják, és azon is elvégzik a nyaranta esedékes karbantartást, üzemanyagcserét.

A Paksi Atomerőműben négy reaktor üzemel, de mindegyik blokkot egy évben előre tervezetten egy hónapra leállítják karbantartás és üzemanyag átrakás miatt - mondta Mittler István.

Az erőmű kommunikációs főosztályvezetője közölte, hogy a 2-es reaktort június 30-án állították le, és júliusban elvégezték az évente szokásos ellenőrzéseket, javításokat, valamint frissekkel cserélték ki az üzemanyag-kazetták harmadát.

A blokk július 30-án kezdett el újra működni, és szerda kora este éri el a száz százalékos teljesítményt - tette hozzá.

Mittler István kiemelte, hogy ebben az évben már három reaktoron végezték el az ellenőrzéseket, míg a 3-as blokkot augusztus közepén állítják le egy hónapra.

A Paksi Atomerőmű kommunikációs főosztályvezetője elmondta, hogy az erőmű adja a villamosenergia-termelés negyven százalékát, egy reaktor tíz százalékot termel.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×