eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Vám- és Pénzügyőrség 4,3 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza

Az elmúlt öt hónapban 4,3 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a Vám- és Pénzügyőrség - mondta el az InfoRádiónak a szervezet munkatársa. Tóth Ferenc hozzátette: a hatóság eddig több mint 25 ezer kérelmet bírált el. Az autótulajdonosok augusztus 13-ig adhatják le a kérelmüket.

Eddig 25 és fél ezer kérelem érkezett be a regisztrációs adó visszatérítésére a Vám- és Pénzügyőrséghez - mondta Tóth Ferenc.

A szervezet munkatársa közölte: több mint 18 ezer esetben arról határoztak, hogy visszafizetik a regisztrációs adó egy részét, míg további kétezer esetben még nem jogerős a visszatérítésről szóló döntés.

A regisztrációs adó részleges visszatérítéséről szóló törvény 2007. február 15-iki hatályba lépése óta eltelt több mint öt hónapban a kamatokkal együtt 4,3 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a Vám- és Pénzügyőrség - fejtette ki Tóth Ferenc.

Több kérelmet el kellett utasítani a megfelelő okmányok hiánya és a nyilatkozattételi kötelezettség elmulasztása miatt - közölte a Vám- és Pénzügyőrség munkatársa.

A szervezet adatai szerint 73 kérelem érkezhetne be összesen, ugyanis 2004. május 1. és 2005. december 31. között ennyi használt gépjármű után fizették meg a regisztrációs adót.

Tóth Ferenc hangsúlyozta: az igénylések benyújtásának határideje augusztus 13., és ezt követően már nem fogadják el a kérelmeket.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×