eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rengeteg a jogszerűtlen internetszerződés

Egyetlen olyan hírközlési szolgáltatót sem talált a Nemzeti Hírközlési Hatóság, amely minden ügyfelével jogszerű szerződést íratott volna alá. Pedig körülbelül 100 szolgáltatót vizsgáltak, amelyeknek összesen több mint 15 millió ügyfele van.

A vezetékes és mobiltelefon-szolgáltatókat, az internet-, valamint a műsorszolgáltatókat vizsgálta a Nemzeti Hírközlési Hatóság - mondta el az InfoRádióban a hivatal szóvivője.

Az eredmény pedig lesújtó: a mintegy 100 szolgáltatóból egyetlen olyat sem találtak, amely minden előfizetőjének olyan szerződést kínált volna, amely megfelel a törvényi előírásoknak.

Márton György elmondta: a szolgáltatók általában azokat a pontokat hagyják ki a szerződésekből, amelyek az előfizetők jogait taglalják, holott erre törvény kötelezi a cégeket. Például nem szerepel bennük az, hogy ha az ügyfél nem elégedett a szolgáltatással, akkor mit hetet, kihez fordulhat.

A legrosszabb képet az internetszolgáltatók mutatták, a legkevesebb problémát pedig a mobilszolgáltatóknál találtak, bár a szerződéstípusok egyharmada náluk sem nem felelt meg maradéktalanul az előírásoknak.

A szóvivő elmondta: a cégeknek korrigálniuk kell a hibát, bírságra azonban csak akkor számíthatnak, ha ezt nem teszik meg.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×