eur:
390.81
usd:
364.69
bux:
68346.34
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Árat emeltek a benzinkutak a vasutassztrájk miatt

Németországban a vasutasok sztrájkjából a benzintársaságok húznak hasznot, mert nemcsak több üzemanyagot adnak el a megnövekedett gépkocsiforgalomnak köszönhetően, hanem számos helyen 3-4 centtel sebtében meg is emelték az benzin és a dízelolaj árát.

Németországban ma is súlyos fennakadások voltak a közforgalomban a hét eleje óta tartó vasutassztrájk következtében. A kalauzok, pályaőrök és mozdonyvezetők munkabeszüntetése miatt ismét tízezrek érkeztek késve munkahelyükre.

A vasúttársaság elnöke, Hartmut Mehdorn együttérzéséről biztosította mindazokat, akik a sztrájk miatt kellemetlenségnek vannak kitéve, és ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz a zökkenőmentes közlekedés mielőbbi helyreállítására.

Ezért már ma tárgyalóasztalhoz ült a kalauzokat, a kocsikísérőket és a műszaki személyzetet képviselő szakszervezet megbízottjaival, akik változatlanul ragaszkodnak 7 százalékos béremelési követelésük teljesítéséhez.

A tárgyaláson nem vettek részt a mozdonyvezetők képviselői, ugyanis ők 31 százalékos fizetésemelést sürgetnek, amit a vasúttársaság annyira megalapozatlannak tart, hogy nekik még ellenajánlatot sem tett.

Ma 13 helyre összpontosult a munkabeszüntetés, amely rendezőpályaudvarokat is érintett, így nemcsak az utasforgalomban volt több órás fennakadás, hanem az áruszállításban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×