eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fektesse pénzét megújuló energiaforrásba

Az elkövetkező évek egyik legnagyobb hozammal kecsegtető befektetését jelenthetik a megújuló energiaforrásokkal, illetve a klímaváltozással kapcsolatosan tevékenykedő cégek részvényei.

A klímaváltozás már szinte a világ minden pontján érezteti hatását. Számos vállalat figyelembe is vette ezt, és a megújuló energiaforrások előállítására koncentrál.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Rt. elemzője szerint már 3-5 év alatt jelentős profitra tehet szert az, aki ilyen vállalatokba fekteti pénzét. Háda Bálint ugyanakkor az iparág kockázatára is felhívta a figyelmet.

Mint mondta, nemcsak a napenergia vagy szélenergia hasznosításával foglalkozó vállalatok tehetnek szert extra profitra, hanem a hagyományos energiahordozók hatékony felhasználását és tárolását lehetővé tevő társaságok is, valamint azok, amelyek az építészetben valósítják meg a hatékony energiafelhasználást.

Mindez világszerte húzó ágazattá válhat - tette hozzá Háda Bálint.

A szakértő ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ha a vállalatok menedzsmentje nem elég hatékony, vagy nincs meg a kormányzati szándék a megújuló energia előállításának támogatására, akkor a kívánt hozam elmaradhat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×