INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

Fektesse pénzét megújuló energiaforrásba

Infostart

Az elkövetkező évek egyik legnagyobb hozammal kecsegtető befektetését jelenthetik a megújuló energiaforrásokkal, illetve a klímaváltozással kapcsolatosan tevékenykedő cégek részvényei.

A klímaváltozás már szinte a világ minden pontján érezteti hatását. Számos vállalat figyelembe is vette ezt, és a megújuló energiaforrások előállítására koncentrál.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Rt. elemzője szerint már 3-5 év alatt jelentős profitra tehet szert az, aki ilyen vállalatokba fekteti pénzét. Háda Bálint ugyanakkor az iparág kockázatára is felhívta a figyelmet.

Mint mondta, nemcsak a napenergia vagy szélenergia hasznosításával foglalkozó vállalatok tehetnek szert extra profitra, hanem a hagyományos energiahordozók hatékony felhasználását és tárolását lehetővé tevő társaságok is, valamint azok, amelyek az építészetben valósítják meg a hatékony energiafelhasználást.

Mindez világszerte húzó ágazattá válhat - tette hozzá Háda Bálint.

A szakértő ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ha a vállalatok menedzsmentje nem elég hatékony, vagy nincs meg a kormányzati szándék a megújuló energia előállításának támogatására, akkor a kívánt hozam elmaradhat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018