eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az új lakások hatodát nem tudják eladni

Budapesten tavaly társasházi lakásból adták el a legtöbbet, az átlagos méret 58 négyzetméter volt - derül ki az Otthon Centrum statisztikáiból.

Valkó Dávid, a cég vezető elemzője az InfoRádióban elmondta: Budapesten az értékesített lakóingatlanok négyötöde társasházakban van, a családi vagy ikerházak aránya pedig alig néhány százalékot tesz ki.

A panellakások az értékesítések 12 százalékát teszik ki a fővárosban, mint ahogy vidéken is ilyen arányt képviselnek.

Budapesten kívül azonban a családi-, az iker- és a sorházak az eladások harmadát adják, a legnagyobb arányt (51 százalék) vidéken is a társasházi lakások képviselik.

Az InfoRádió információi szerint a budapesti új ingatlanok 25 százaléka eladatlan.

Valkó Dávid szerint ez a szám nem a valóságot mutatja, ugyanis ide számolják a már megtervezett és meghirdetett, de még fel sem épített lakásokat is.

Elmondta azonban, hogy arra már az elmúlt három évben felkészültek az ingatlanberuházók, hogy a lakások 15-20 százaléka "rajtuk" marad.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×