eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vigyázzon, csak augusztus végéig lehet fizetni a régi ezressel!

A Magyar Nemzeti Bank 2007. augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintosokat, azaz szeptembertől csak a fémcsíkkal ellátott ezres bankjegyekkel lehet fizetni. A kereskedelmi bankok, a nemzeti bank, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjaiban azonban még a bevonás után is be lehet váltani az 1998 és 2004 közötti évszámú bankjegyeket.

Augusztus végén kivonja a forgalomból a régi ezerforintosokat a Magyar Nemzeti Bank, amely több mint egy éve, 2006. április 10-én bocsátotta ki az új, korszerű biztonsági elemekkel ellátott 1000 forintos bankjegyeket.

A korábbiakhoz képest az az eltérés, hogy a bankjegy előoldalára vörösréz színű, hullámos vonalú, hologram hatású fémcsík és gyöngyház színű, ún. irizáló nyomat került.


Használják fel

A jegybank 2007 elejétől már csak ezt a korszerű, biztonságos, fémcsíkkal ellátott 1000 forintost hozta forgalomba, így a régiek részaránya folyamatosan csökkent. Szeptembertől vásárláskor már csak a 2006-ban kibocsátott, új 1000 forintossal lehet fizetni.

Fontos tehát, hogy aki csak teheti, augusztus végéig használja fel régi ezresét, vásároljon, fizessen vele, hiszen szeptembertől már csak a vörösréz színű, hologram hatású fémcsíkkal ellátott 1000 forintosokat fogadják el a pénztárosok.

Húsz évig még beváltható

Aki azonban még később is talál 2006 előtt kibocsátott ezrest, annak sem vész el a pénze, hiszen húsz éve van arra, hogy beváltsa.

Ez esetben a kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjai szeptembertől legalább fél évig állnak rendelkezésére, de a régi ezresek a Magyar Nemzeti Bank pénztáraiban húsz évig, 2027. augusztus 31-ig lesznek beválthatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×