eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hol érdemes befektetni a magyar cégeknek?

A régióban terjeszkedni kívánó magyar cégeknek most kell lépniük, ha még érdemi pozíciókat akarnak elfoglalni - hangzott el egy budapesti konferencián.

A konferenciát szervező tanácsadó cég vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: Romániában már a vége felé jár a privatizáció, Bulgáriában vagy Szerbiában azonban még érdemes gondolkodni.

Pozvai Zsolt hozzátette: Romániában elsősorban az olaj- és a bankszektorban fektettek be a magyar vállalatok. A Develor tanácsadó cég vezérigazgatója azonban úgy látja, hogy mivel a szomszédos országban olcsóbb a munkaerő és a magyarok lakta területeken nyelvi nehézségek sincsenek, érdemes még a termelő, összeszerelő üzemeket áttelepíteni a határon túlra.

Bár Magyarország így munkahelyeket veszít, ha azonban a cégek nem használják ki az olcsóbb termelési lehetőséget, azzal lemaradnak a világpiacon, és ez végső soron szintén a munkahelyek csökkenéséhez vezet.

A szakember a turizmus területén lát még befektetési lehetőséget, ebben a szektorban ugyanis még Romániában is van hova fejlődni.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×