eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Rosszabbul élünk, de azért vásárolunk

A kereskedők félelmei ellenére a statisztika szerint januárban nem csökkent a kiskereskedelmi forgalom a tavaly januárihoz képest. Bár a reálkeresetek csökkentek, az emberek mégsem hagytak kevesebb pénzt a boltokban, mint tavaly ilyenkor.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint ez az enyhe tél miatt kisebb fűtésszámláknak és a minimálbér emelésének köszönhető.

Az emberek a fűtésen megspórolt pénzüket az üzletekben hagyták. A minimálbér emelésének pedig mindig van hatása a kiskereskedelmi forgalomra. Azok az emberek ugyanis, akik ekkora összegből élnek, jövedelmük jelentős hányadát hagyják a boltokban.

Bár korábban éves szinten a forgalom 4-5 százalékos csökkenésére számítottak a szakemberek, a januári adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a visszaesés kisebb lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×