eur:
390.62
usd:
366.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Óvatosan tervez az MKB

Az MKB bankcsoport tavaly 23,5 milliárd forint konszolidált adózás előtti nyereséget ért el, 22 százalékkal többet az előző évinél. Erdei Tamás, a bank elnök-vezérigazgatója elmondta: az idei évre a lassabban növekvő, magasabb kockázatokat hordozó környezetben óvatosan terveztek.

Az MKB elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban kijelentette, hogy nagyon sikeres évet zártak, mind állomány, mind üzleti eredmény tekintetében.

A megszorító intézkedések, avagy a konvergenciaprogram hatásait természetesen az MKB is megérezte, ennek eredményeképpen növekedtek a kockázatok és a céltartalékok, ez okozta, hogy az adózás előtti eredmény a korábban megszokottnál kisebb mértékben növekedett - mondta Erdei Tamás.

A bankvezető további okként a verseny erősödését, a jutalékok, kamatrések csökkenését nevezte meg.

A 2007-es terveikről Erdei Tamás azt mondta: azok meglehetősen visszafogottak, a nagyvállalati és a középvállalati piacon nagyon kis növekedéssel, inkább csak a részesedés szinten tartásával számolnak.

A lakossági piacon növekedésre számítanak, de egyre inkább figyelni kell a kockázatokra, mert sokan már az eddigi terheket is nehezen viselik.

Figyelni kell arra, hogy meddig lehet átfinanszírozni a korábbi terheket, mert nem szabad olyan adósságspirálba bevinni az ügyfeleket, amelyből nincs kiút - tette hozzá.

Az MKB elnök-vezérigazgatója úgy véli: növekedhet a 3-3,5 százalékos kintlévőség, de a fogyasztási típusú hiteleknél lehetnek nehézségek a visszafizetésnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×