eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

India síparadicsommal csábít

Berlinben megnyílt, és a hét végéig tart a világ legnagyobb turisztikai seregszemléje, az ITB, amelyen 184 országból csaknem 11 ezer kiállító vesz részt.

A sorrendben 41. nemzetközi idegenforgalmi börze idei vendége India.

Az ázsiai ország síparadicsomtól az örökké napos tengerparti strandokig terjedő, és minden pénztárcának megfelelő kínálattal igyekszik felkelteni az érdeklődést.

Az európai turisták céljai között azonban változatlanul a Földközi-tenger térsége, valamint újabban Dél-Afrika szerepel vezető helyen.

A 2001-es amerikai terrortámadások után visszaesett idegenforgalom ismét rendkívül fontos kereskedelmi ágazattá vált, tavaly például csupán Németországban több mint 60 milliárd eurót költöttek utazásokra.

A turisztikai seregszemlét megnyitó német gazdasági miniszter az erősödő környezetvédelemi kampánnyal kapcsolatban rámutatott arra, hogy a légiforgalom terén nemzetközi megállapodásokra lenne szükség a légkört romboló széndioxid-gáz kibocsátásának korlátozása érdekében, óvott viszont az esetleges hisztériából fakadó túlzó és elhamarkodott megszorításoktól.

A berlini nemzetközi idegenforgalmi vásáron Magyarország ezúttal is nagy felületen, regionális adottságait, kiváltképpen a már a divatos élményfürdőket kihangsúlyozó sátrakkal van jelen, kínálatai pedig minden szempontból felveszik a versenyt a hasonló nemzetközi ajánlatokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×